fbpx

Hof van Justitie van de Europese Unie - Luxemburg

✦ Goud! Zowel voor het nieuwe Hof van Justitie van de EU in Luxemburg, als voor Jaga ✦


Momenteel worden bij Jaga ongeveer 2.500 Mini Canals Optimised toestellen, met een waarde van € 430.000, gemaakt voor het nieuwe gebouw van het Hof van Justitie van de EU in Luxemburg.

Jaga inbouwoplossing, speciaal maatwerk
De Jaga Mini Canal is met zijn minimale inbouwdiepte uitermate geschikt voor kantoren. Verborgen onder het gouden rooster zit een supersnelle Low-H2O warmtewisselaar die volledig "onzichtbaar" donkergrijs gelakt werd. De gouden roosters werden speciaal gemaakt om de link te leggen met de gouden torens.

News Hof van Justitie van de EU
News Hof van Justitie van de EU - detail rooster

Waarom goud?

Bij het ontwerpen van het gebouw dacht de Parijse architect Perrault: "Als recht een kleur zou hebben, welke zou dat dan zijn?". Volgens Perrault is het antwoord goud! "Dit is geen strafrechtbank. Het is geen plaats die zich bezighoudt met gevangenissen en straffen. Het heeft te maken met relaties tussen Europese landen, met constitutionele zaken.".
Bovendien dacht hij dat de hemel boven Luxemburg zo vaak triest is dat het leuk zou zijn om op die manier de zon te vangen.

Zo gingen Perrault en Jaga samen resoluut voor goud!

Heb je nog vragen over onze projecten of wens jij ook een oplossing op maat voor jouw ontwerp? Laat het ons dan zeker weten: