fbpx

Keuze voor SAP Commerce Cloud

Lummen - Deze maand werd de samenwerking tussen JAGA en Digitalum bezegeld. Digitalum, ontwerper van e-commerce oplossingen, start deze zomer met het bouwen van een innovatief B2B e-commerce platform voor JAGA, een autoriteit in verwarming, koeling en ventilatie. Dit nieuwe platform zal JAGA in staat stellen om orders sneller en efficiënter te verwerken én om installateurs en distributeurs beter te begeleiden in het plaatsen van hun bestellingen.
“We blijven streven naar innovatie, niet enkel in onze producten maar ook in onze manier van werken”, vertelt Jan Kriekels, CEO van JAGA. Voor de ontwikkeling van het platform kozen Digitalum en JAGA voor SAP Commerce Cloud.

Digitalum bouwt globaal B2B e-commerce platform voor wereldspeler Jaga

Digitale strategie JAGA

Al een halve eeuw ontwerpt, produceert en verdeelt JAGA oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie.
Elk product wordt per bestelling geassembleerd en klaargemaakt voor verzending. De verwerking van deze orders vraagt tot op heden nog een manuele interactie. Bestellingen die telefonisch of digitaal ontvangen werden, moesten nog handmatig doorgegeven worden aan productie. Met het nieuwe platform wordt dit geautomatiseerd. “Onze commerciële medewerkers die zo meer tijd krijgen, kunnen zich nog meer toeleggen om klantenrelaties te onderhouden”, vertelt Jan Kriekels. Niet enkel een intern voordeel, ook de professionele klant zal nog beter begeleid worden en het plaatsen van de juiste bestelling wordt gemakkelijker. “Innovate or die”, zo klinkt het bij Jan Kriekels, tevens de titel van zijn boek.
JAGA streeft ernaar om de helft van de jaaromzet via het online platform te genereren binnen 12 maanden en om de manuele orderverwerking met 50% terug te schroeven.

Digitalum zet er de tanden in

Om dit online platform te ontwikkelen, gaat JAGA in zee met Digitalum, de relatief jonge maar sterk groeiende expert in e-commerce oplossingen uit Lummen. CEO Diederik Bots is trots op de samenwerking en enthousiast over de uitdaging: “Klanten bij JAGA hebben de keuze uit niet minder dan 5 miljard mogelijke varianten binnen een uitgebreid gamma producten en opties. Het is een boeiende uitdaging om dit te vertalen naar een online verkoopkanaal en dit ook vooral efficiënt te blijven beheren. Dit is exact het type project waar we met het Digitalum team graag onze tanden inzetten”.
Digitalum is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Integendeel. De groeiende starter ontving recent nog de uitzonderlijke erkenning SAP Recognized Expertise for Commerce op basis van eerdere projecten bij Atlas Copco, Bose, DMLights en Huntsman. Digitalum mag zich wereldwijd dan ook tot de absolute top rekenen in het domein.
Serge Craeghs, verantwoordelijk voor het commercieel beleid binnen Digitalum: “Als e-commerce partner onderscheiden we ons niet louter technisch. Ook financieel moet een e-commerce implementatie zinvol en haalbaar zijn. Daarom hebben we eerst een realistische business case opgesteld met een simulatie van het rendement binnen verschillende scenario’s. De technische haalbaarheid werd aangetoond door een demo implementatie op de omgeving van JAGA om zo de blangrijkste projectrisico’s van tafel te kunnen vegen.
Tenslotte hebben we een deel van de realisatiekost vertaald naar een reward model dat afhankelijk is van de online omzetgroei. Zo verbinden we ons écht met het succes van het e-commerce platform bij JAGA en onze kwaliteitsbelofte.”

SAP Commerce Cloud

JAGA koos met SAP Commerce voor de wereldmarktleider in e-commerce. Jaarlijks wordt voor zo’n 560 miljard dollar verhandeld over het SAP commerce platform. “De innovatieve cloud oplossingen van SAP sluiten met de jaarlijkse abonnementsformule ook perfect aan op de commerciële noden en mogelijkheden van middelgrote organisaties. Dit vertaalt zich in een sterke business case, waardoor de investeringen in een professioneel B2B commerce platform ook bij JAGA binnen relatief korte tijd kan worden terugverdiend.” zegt Dimitri Bosmans, Head of Cloud bij SAP Belux.
Het e-commerce platform voor JAGA is gepland om dit jaar nog te lanceren.

Logo Digitalum

Over Digitalum

Digitalum ontwerpt, bouwt en onderhoudt unieke omni-kanaal ervaringen op basis van SAP Commerce Cloud en Adobe Experience Cloud. Als jonge organisatie onderscheidt Digitalum zich met de hoge mate van senioriteit in hun sterk groeiend team. Op vlak van e-commerce of customer experience wil Digitalum de troefkaart zijn waardoor klanten all-in kunnen gaan.

Over Jaga

JAGA heeft zich heeft zich in een halve eeuw internationaal op de kaart gezet als toonaangevende partner voor oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie. Respect voor de natuur is één van de kernwaarden. Sinds het ontstaan in 1962 focust JAGA op innovatie en creativiteit. JAGA doorbreekt het traditionele denken en verrast al decennia met totaal nieuwe concepten, zowel op technisch als esthetisch vlak. Het is geen toeval dat JAGA een indrukwekkend palmares van Design Awards kan voorleggen voor verschillende iconische producten.

Over SAP Commerce Cloud

SAP Commerce Cloud stelt bedrijven in staat om een omni-kanaal B2B klantervaring te creëren die kan wedijveren met succesvolle oplossingen in de consumentenmarkt. Het voorziet de mogelijkheid om een uitgebreid ecosysteem van leveranciers, distributeurs en partners te beheren en meerdere business modellen te ondersteunen op één platform. Het bestaat uit een combinatie van intuïtieve, self-service functionaliteit, AI-gedreven personalisatie, wizards voor ondersteuning bij complexe product configuraties en combinaties, chatbots, etc.