fbpx


Feiten & Cijfers

Project Aller Media Building
Land DenemarkenKopenhagen, Denemarken
Architect PLH Architects
Ingenieur SØren Jensen Rådgivende ingeniØrer
Hoofdaannemer E. Pihl & Son A/S
Kantoren 18 000 m2
Voltooid 2008
Jaga Producten 360 Mini Canal


AfbeeldingenOmschrijving

De prachtige Aller Media Building neemt een bevoorrechte positie in aan de kade van Kopenhagen. Dit moderne, maritiem geïnspireerde kantoorgebouw is aan weerszijden omgeven door water en lijkt op een groot schip dat is aangemeerd in de haven van de Deense hoofdstad. Omwille van de enorme glazen gevels en de ronde vormen van het gebouw was een verwarmingsoplossing op maat nodig die voldoende discreet was om de aandacht niet af te leiden van het indrukwekkende 21ste-eeuwse ontwerp van het gebouw.
Evenwijdig aan de glazen gevels werd Jaga Mini Canal geïnstalleerd voor een krachtige verwarming van de kantoren en het atrium van het gebouw. Voor de uiteinden van het gebouw waren speciaal gemaakte, in verstek geplaatste scherpe hoeken nodig, die Jaga kon vervaardigen als alternatief voor de standaard hoeken van 90° en 135°.
De Mini Canal ligt in vloerputten van nauwelijks 90 mm waardoor geen ramen worden belemmerd. Het verwarmingssysteem is enkel zichtbaar aan de roosters, die verkrijgbaar zijn in meer dan 25 stijlen, waaronder geanodiseerd aluminium, roestvrij staal en een ruime keuze aan houtafwerkingen.
De Mini Canal met de Low-H2O warmtewisselaar van Jaga reageert snel op temperatuursveranderingen, spaart energiekosten uit en stoot 10-15% minder koolstofdioxide uit dan standaard plaatstaalradiatoren.Producten