Feiten & Cijfers

Project Chopin Center
Land PolenWarsaw, Polen
Architect Stelmach + Partners Architects
Ingenieur Pol-Con
Hoofdaannemer Polimex-Mostostal Warsaw, Poland
Kantoren 2 796 m2
Voltooid 2010
Jaga Producten 200 Clima Canal


AfbeeldingenOmschrijving

In het centrum van Warschau staat het Chopin Center, waarin de kantoren van het Fryderyk Chopin Nationaal Instituut, archieven, een kleine concertzaal, een café en een winkel zijn ondergebracht. Warschau werd gekozen omdat deze stad het dichtst bij het leven en het werk van deze componist en pianovirtuoos uit de romantiek staat.
Een opvallend kenmerk van de structuur zijn de warmtedoorlatende glasgevels, waardoor het van groot belang was het gebouw efficiënt te verwarmen. Er werden 200 drie-in-één Clima Canal van Jaga gebruikt in alle hoofddelen van het gebouw als discrete verwarmings-, koel- en ventilatieoplossing.
De innovatieve Low-H2O technologie van Jaga zorgt voor een hoge warmteafgifte en dringt de koolstofuitstoot met 10-15% terug in vergelijking met standaard plaatstaalradiatoren. Dankzij de nieuwste EC-motoren maken Clima Canals tot 50% energiebesparing mogelijk tegenover traditionele motoren.
Deze geavanceerde technologie gaat bovendien hand in hand met bouwkundig gemak, waardoor Clima Canal discreet kan worden ingewerkt in wanden en vloeren, op dieptes van 8,5 tot 13 cm. De subtiliteit wordt nog verder doorgedreven dankzij een gamma roosterafwerkingen en een geluidsniveau van minder dan 29dB(A) wanneer het systeem op halve snelheid draait.Producten