Feiten & Cijfers

Project Coventry University
Land UKCoventry, Verenigd Koninkrijk
Architect Couch Perry & Wilkes
Ingenieur Royal Aeronautical Society & the Institute of Mechanical Engineers
Hoofdaannemer BAM
Universiteitsgebouw
Voltooid 2009
Jaga Producten Mini Canal
Mini Vrijstaand DBE
Tempo LST
Award BREEAM ExcellentBREEAM Excellent


AfbeeldingenOmschrijving

Het HDTI gebouw, ontworpen door het prestigieuze Couch Perry & Wilkes, verricht baanbrekend werk op het gebied van innovatief denken en ontwerp en staat aan het hoofd van een nationaal initiatief om uitvinders nieuwe producten te helpen ontwikkelen. Het milieuvriendelijke ontwerp en de energiezuinige prestaties van elk Jaga product waren doorslaggevend voor het succes van het project, aangezien duurzaamheid een topprioriteit is voor de Universiteit van Coventry. Coventry behoort tot de 4% van de wereldklasse Hogere Onderwijsinstellingen. De Sunday Times riep de Universiteit van Coventry zelfs uit tot Moderne Universiteit van het jaar 2015.
De lobbyruimten zijn voorzien van de Mini Canal met elegante, roestvrijstalen roosters geplaatst onder plafondhoge ramen, wat een gevoel van ruimte en openheid geeft waarvan de aanwezigen kunnen genieten. Omgaan met koude luchtstromen vereist een gespecialiseerd vloerinbouwverwarmingssysteem voor ruimte warmtecirculatie in het vertrek om de koelere tocht van de ramen te compenseren.
De Mini Vrijstaand radiatoren van Jaga zijn te vinden op de plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, aangezien een grotere oppervlakte een grotere behoefte aan warmteafgifte met zich meebrengt.
De kantoren en directiekamers zijn voorzien van de Jaga Tempo Low Surface Temperature (LST).

Producten