fbpx


Feiten & Cijfers

Project DEFA
Land UKIsle of Man, Verenigd Koninkrijk
Architect Ashley Pettit Architects
Ingenieur March Consultants
Hoofdaannemer Quiggin and Cubbon
Kantoren
Voltooid 2010
Jaga Producten 4 Mini Canal DBE
53 Knockonwood DBE
Award BREEAM ExcellentBREEAM Excellent


AfbeeldingenOmschrijving

Het Ministerie van Milieu, Voeding en Landbouw (DEFA), dat vroeger in verschillende kantoren was ondergebracht, werd onlangs gecentraliseerd in een nieuw gebouw, het eerste van het Eiland Man dat de beoordeling BREAAM Uitstekend behaalt.
Deze uiterst duurzame overheidskantoren, gevestigd in de streek van St. John, werden gecreëerd door Ashley Pettit Architects en bieden een uniek ontwerpconcept waarbij de stijl, zowel binnen als buiten, zo natuurlijk mogelijk werd gehouden.
De ontwerpers van de gebouwvoorzieningen, March Consultants, selecteerden samen met de architecten de Knockonwood DBE radiatoren in Eik van Jaga voor in de kantoren en open werkruimten. De Knockonwood DBE radiatoren werden niet enkel gekozen omwille van hun voorkomen, maar ook omdat het verwarmingssysteem wordt aangestuurd door een verwarmingsketel op biomassa met een lage toevoer- en retourtemperatuur. De Knockonwood DBE radiatoren van Jaga verwarmen een ruimte snel en efficiënt, zelfs bij toevoertemperaturen van nauwelijks 38°C. Als extra blijk van de milieubewustheid van het nieuwe gebouw kweekt, oogst, versnippert en verbrandt DEFA de houtsnippers voor de verwarmingsketel ter plaatse.
De receptieruimte met grote glaspartijen is ook voorzien van vier Mini Canal DBE van Jaga met een lengte van 2,5 m, met eikenhouten roosters om aan te sluiten op het outdoor-style effect.

Producten