Feiten & Cijfers

Project Eastgate Offices
Land CanadaEdmonton, Canada
Architect  Manasc Isaac
Ingenieur Williams Engineering
Hoofdaannemer Clark Builders
Kantoren 77 000 m2
Voltooid 2013
Jaga Producten 8 Mini Vrijstaand
268 Linea Plus
Award LEED Gold certified LEED Gold


AfbeeldingenOmschrijving

In het koude klimaat van noord Alberta houden de weersvoorspellers van het Environment Canada gebouw het weer voortdurend in het oog met een complex elektronisch systeem. Bij de ontwikkeling van hun nieuwe centrum stelde de energie-intensieve werking architecten en ingenieurs voor een unieke uitdaging om het Gouden LEED certificaat te behouden en te voldoen aan de voorschriften voor openbare werken van de federale overheid.
Om de energiebesparing van de hoogrenderende condensatieketels te maximaliseren, plaatsten de ingenieurs Low-H2O producten van Jaga langs de volledige binnenomtrek van het gebouw. In totaal werden om de ruimte te verwarmen 276 Linea Plus en Mini Vrijstaand van Jaga verdeeld over de ramen van drie verdiepingen. Deze krachtige eenheden blijven koel aanvoelen en dwingen koude lucht weg van het raam, bureaus kunnen er meteen naast gezet worden voor een optimaal comfort van de gebruikers. Een van de unieke eigenschappen van het Jaga systeem is de lage temperatuur ervan. Hierdoor kan de condensatieketel werken waarvoor hij is ontworpen en zelfs op de koudste dagen maximale efficiëntie bieden.
Om hiervoor de LEED beoordeling te verkrijgen, moeten de teruglooptemperaturen van de Low H2O radiatoren lager zijn dan 48°C, dus de Jaga producten waren een van de enige oplossingen die hieraan voldeden.Producten