Feiten & Cijfers

Project Liverpool John Moores University
Land UKLiverpool, Verenigd Koninkrijk
Architect Rick Mather
Ingenieur Ramboll
Oppervlakte 11 000 m2
Voltooid 2010
Jaga Producten Mini Canal
Strada


AfbeeldingenOmschrijving

De nieuwe Art & Design Academy van de John Moores Universiteit in Liverpool werd geopend in januari 2010, na een investering van £ 24 miljoen om een opmerkelijke hedendaagse structuur te bouwen voor het personeel en de studenten van de faculteit.
Omwille van de kronkelende vorm van het gebouw met lange bochten en krommingen moest een vloerinbouwsysteem worden geïnstalleerd tegen de glaspartijen van het gebouw.
Als enige onderneming die gebogen vloerinbouwputten levert, was Jaga de eerste keuze om efficiënte wandverwarming te voorzien voor de Art & Design Academy.
De Mini Canal van Jaga werd gekozen om onder de glaspartijen te plaatsen, aangezien de zachte rondingen van dit vloerinbouwsysteem de glooiende vormen van het ontwerp van architect Rick Mather perfect aanvullen. De Mini Canal is voorzien van het Low-H2O verwarmingselement van Jaga dat 90% minder water en aanzienlijk minder massa gebruikt dan conventionele warmtewisselaars of vloerverwarming.
De verbeterde efficiëntie die hieruit resulteert, helpt de brandstofkosten terug te dringen aangezien minder warm water nodig is om de nodige warmteafgifte te voorzien. Low-H2O warmtewisselaars werken ook efficiënt met lage-toevoertemperatuursystemen zoals warmtepompen.

Producten