fbpx


Feiten & Cijfers

Project Ørestad Bibliotek
Land DenemarkenKopenhagen, Denemarken
Architect KHR Architects
Ingenieur WSP Sverige AB
Installateur Enco
Kantoren 14 500 m2
Voltooid 2012
Jaga Producten Mini Vrijstaand
220 Strada


AfbeeldingenOmschrijving

De openbare bibliotheek Ørestad Bibliotek in het hart van een groeiende buurt in Kopenhagen stelde de uitdaging om comfortabele temperaturen te waarborgen voor hoge mensenstromen.
Er werd gekozen voor 220 Jaga radiatoren voor verschillende gebouwsituaties, allemaal met hetzelfde resultaat: superresponsieve warmteafgifte met minimaal energieverbruik. De geselecteerde producten zijn voorzien van de energie-efficiënte Low-H20 technologie van Jaga, wat betekent dat elke radiator 90% minder water gebruikt dan zijn staalpanelen tegenhanger en bovendien de koolstofuitstoot met 10% en de energiekosten met 15% terugdringt.
Deze eco-vriendelijke oplossingen waren een doorslaggevende factor voor de Ørestad Bibliotek, die een Lage Energieklasse 1 gebouwcertificaat heeft. In de hele bibliotheek werden Mini radiatoren voor wandmontage van Jaga ingewerkt in het gebouwontwerp en geïnstalleerd als deel van het originele bouwproces. De architecten selecteerden het Strada model van Jaga voor kinderopvangvoorzieningen van het gebouw, niet enkel omwille van het strakke ontwerp maar ook omdat de lage oppervlaktetemperatuur veilig blijft om aan te raken. Zelfs wanneer de watertemperatuur 90°C bereikt, blijft de verwarming veilig om het risico van accidentele brandwonden tegen te gaan.
Voor de glasgevels van de Bibliotheek werd Mini Vrijstaand van Jaga geplaatst als discrete oplossing om warmteverlies tegen te gaan zonder bevestiging tegen de muren van het gebouw.Producten